Scroll naar boven

Wijkteams Enschede

Heeft u een vraag of zoekt u een activiteit of ondersteuning in uw wijk? Bijvoorbeeld omdat u graag andere mensen wilt ontmoeten? Of omdat u hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of het bijhouden van uw administratie? In Enschede zijn er meer dan 500 vrij toegankelijke voorzieningen die u daarbij kunnen helpen. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig. De Wijkwijzer helpt u bij het vinden van een passend antwoord. Kijk op www.wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer voor meer informatie. Als u hier niet mee verder komt of graag iemand wil spreken, kunt u terecht bij de wijkteams.

Waarvoor kunt u terecht bij de wijkteams?

Meestal heeft u voldoende aan vrienden en familie om met problemen of emoties in het dagelijks leven om te gaan. Maar het kan voorkomen dat u graag eens met een professional praat. Bijvoorbeeld over de relatie met uw partner, ouders of kinderen, gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid of stress, het verwerken van een nare ervaring of het leren omgaan met uw
seksuele geaardheid. De medewerkers van het wijkteam kunnen u ondersteunen bij uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als u door een chronische ziekte of beperking hulp nodig heeft bij zelfstandig wonen, mobiel blijven of het onderhouden van sociale contacten. Onze wijkcoaches en consulenten krijgen ondersteuningsvragen over allerlei thema's. Bekijk deze thema's.

Informatie, advies & hulp

U kunt terecht bij het wijkteam voor informatie, advies en hulp.  Kom gerust eens langs voor een persoonlijk gesprek, bijvoorbeeld tijdens een inloopspreekuur op één van onze locaties of op afspraak. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Kijk bij contact voor meer informatie.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)