Scroll naar boven

Eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of verlaten. Eenzaamheid komt in Enschede voor in alle leeftijdscategorieën. Het is geen prettig gevoel. U voelt zich verdrietig, leeg en soms angstig. Eenzaamheid is een persoonlijke beleving. U kunt nog zoveel vrienden om u heen hebben en u toch eenzaam voelen. Daarentegen kan iemand met weinig sociale contacten zich helemaal niet eenzaam voelen. Als u zich voortdurend eenzaam voelt, dan kan er sprake zijn van vereenzaming.


Factoren van eenzaamheidsproblemen

Bij eenzaamheid spelen verschillende factoren een rol: sociale contacten, gezondheid en inkomen. De oorzaken kunnen bij de persoon zelf liggen, maar ook in de omstandigheden:
  • moeite hebben om contacten met andere mensen aan te gaan
  • leegte na het verlies van een partner, door overlijden of scheiding
  • verhuizen, andere studie of baan
  • chronische ziekte, handicap of langdurig ziekbed
  • tegen uw zin alleen wonen
  • weinig geld waardoor u niet aan activiteiten mee kunt doen

Heeft u eenzaamheidsproblemen in Enschede?

Niemand praat graag over eenzaamheid of geeft graag toe eenzaam te zijn. Het lijkt een taboe. Toch is het belangrijk erover te praten. Dat maakt het omgaan met eenzaam makkelijker. Steun van uw omgeving kan helpen, maar de eenzaamheid doorbreken moet u zelf doen. Langdurige eenzaamheid kan ziekmakend zijn. Er zijn in Enschede verschillende voorzieningen en activiteiten die u verder kunnen helpen. Kijk hiervoor eens in de digitale Wijkwijzer:

[zoekbalk]

Komt u er niet uit?
Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij staan tevens klaar voor u klaar bij stressproblemen in Enschede

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)