Scroll naar boven
Problemen op school in Enschede
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Problemen op school in Enschede

Eenzaamheid, faalangst, pesten en spijbelen zijn allemaal problemen die op school kunnen voorkomen.


Eenzaamheid

Vrienden zijn belangrijk. Je leert van elkaar en je leert jezelf beter kennen. Vrienden bieden steun en gezelligheid. Er zijn alleen ook vrienden die geen goede invloed op je hebben waardoor je in situaties terecht komt waarin je liever niet wilt komen. Of je hebt geen vrienden. Sommige mensen hebben geen behoefte aan vriendschap. Anderen lukt het niet om vrienden te maken.

Faalangst

Ben je bang om een toets of examen niet te halen? Zie je als een berg op tegen een overhoring? Denk je vaak ‘ik haal het toch niet’ of heb je het gevoel dat het nooit goed genoeg is? Mogelijk heb je last van faalangst. Door faalangst kan je je letterlijk ziek voelen door bijvoorbeeld last te hebben van buikpijn, overgeven of flauwvallen.

Word je gepest?

Pesten kan je op verschillende manieren overkomen. Je kunt bijvoorbeeld uitgescholden of getreiterd worden vanwege je uiterlijk, je kleding of uitspraken. Pesten stopt meestal niet vanzelf. Je kunt er veel last van hebben. Trek je je terug? Of voel je je steeds rot? Of ben je anderen gaan pesten?

Spijbel je?

Er zijn verschillende redenen om te spijbelen. Je lijdt bijvoorbeeld aan faalangst, je wordt gepest, mist uitdaging op school of het gaat thuis niet goed. Wat de reden ook is; door spijbelen kom je nog verder in moeilijkheden. Je cijfers gaan achteruit en de school schakelt de leerplichtambtenaar in. 

Herken je je in één van bovenstaande punten?

Probeer iemand te zoeken die je kan helpen. Dat kan een vertrouwenspersoon op school zijn of je ouders. Ook zijn er in Enschede verschillende (vrij toegankelijke) voorzieningen en voorzieningen die je verder kunnen helpen. Kijk hiervoor eens in de digitale Wijkwijzer:

[zoekbalk]

Komt je er niet uit?

Heb je in de Wijkwijzer niet gevonden wat je nodig hebt? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)