Scroll naar boven

Echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Het roept heftige emoties op, zoals teleurstelling, boosheid en verdriet. Als er kinderen bij betrokken zijn, wordt het nog ingewikkelder. Jullie blijven als ouders met elkaar verbonden. Tegelijkertijd moet u afstand van uw partner nemen.


Er komt veel op u af

U gaat niet van de ene op de andere dag scheiden. Daar gaat een proces aan vooraf waarbij uw relatie of huwelijk steeds meer barsten vertoont. De redenen voor een scheiding zijn verschillend. Het betekent in ieder geval dat uw verwachtingen niet zijn uitgekomen. Als u op het punt staat om daadwerkelijk te gaan scheiden, dan komt er veel op u af. U kunt allerlei vragen over of problemen krijgen met bijvoorbeeld wonen, geld en omgang.

Steun uit je omgeving

Steun van mensen in uw omgeving is dan belangrijk. Ze kunnen u opvangen op moeilijke momenten. Soms wordt het door uw omgeving ook extra moeilijk, bijvoorbeeld als uw vrienden kiezen voor de kant van uw ex-partner of als vrienden niet thuis geven. Als blijkt dat praten met uw vrienden of familie niet voldoende helpt, dan kan het een goed idee zijn hulp in te schakelen. Er zijn in Enschede diverse (vrij toegankelijke) voorzieningen die u verder kunnen helpen. Kijk hiervoor eens in de digitale Wijkwijzer:

[zoekbalk]

Komt u er niet uit?

Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)