Scroll naar boven

Problemen met opvoeden

Kinderen opvoeden gaat niet vanzelf. Opvoeden roept veel vragen op. Soms is het veeleisend, frustrerend en kost het veel energie. Het is dus geen wonder dat u zich als ouder af en toe gestrest of vermoeid voelt! Veel ouders in Enschede ervaren opvoedproblemen. 


Moeilijke omstandigheden

Meestal komt u er zelf wel uit. Maar soms zijn er omstandigheden die het extra moeilijk maken. Als u voortdurend veel stress ervaart, is dat niet goed. Het is dan extra moeilijk om rustig op het gedrag van uw kinderen te reageren. Wanneer de alledaagse moeilijkheden langer aanhouden, spreken we van opvoedingsproblemen. Voor deskundig advies of professionele hulp bij opvoedproblemen in Enschede kunt terecht bij diverse organisaties. Zij kunnen u op weg helpen met opvoedtips en met u meedenken. In Enschede zijn er tal van (vrij toegankelijke) voorzieningen en activiteiten die u verder kunnen helpen. Kijk eens in de digitale Wijkwijzer voor passende ondersteuning:

[zoekbalk]

Tips bij het opvoeden en opgroeien? 

Heeft u een vraag over opvoeden of twijfelt u ergens over? Ga dan naar www.loes.nl. Op deze website vindt u informatie over het opvoeden en opgroeien van uw kinderen. U kunt online en anoniem uw vraag stellen over opgroeien van baby’s, peuters, kleuters, basisschoolkinderen en tieners. Dat kan gaan over allerlei onderwerpen: van bedplassen tot bang zijn in het donker, en van drugsgebruik bij tieners tot leerproblemen. Daarnaast heeft LOES diverse inlooppunten in Enschede voor persoonlijk advies en organiseert zij bijeenkomsten en cursussen over uiteenlopende thema's. Kijk voor meer informatie op www.loes.nl.

Komt u er niet uit?

Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)