Scroll naar boven
Sociale vaardigheden van kinderen in Enschede
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Sociale vaardigheden van kinderen in Enschede

Samen spelen, je kunnen verplaatsen in een ander, nieuwe vrienden maken, zeggen wat je van iets vindt, opkomen voor jezelf, voor het ene kind is dat makkelijker dan voor het andere. Een kind dat makkelijk omgaat met leeftijdsgenoten heeft meer zelfvertrouwen en functioneert beter dan kinderen die niet zoveel vriendjes hebben. Dat heeft allemaal te maken met sociale vaardigheden.


Sociale vaardigheden Enschede

Sommige kinderen in Enschede missen bepaalde sociale vaardigheden of durven deze niet te laten zien. Ze komen daardoor in moeilijkheden wanneer zij omgaan met anderen.

Duwtje in de rug

Soms heeft uw kind een duwtje in de rug nodig door bijvoorbeeld te oefenen hoe je contact kunt maken met een ander. Is uw kind verlegen en teruggetrokken of juist dominant naar andere kinderen? Er zijn in Enschede tal van voorzieningen die advies en tips geven voor het dagelijks leven: thuis, met vrienden, op school. Kijk eens in de digitale Wijkwijzer:

[zoekbalk]

Training sociale vaardigheid 

Ook organiseert Wijkteams Enschede een training sociale vaardigheid in Enschede waar uw kind in een groep kan oefenen om sociaal vaardiger te worden. Daarnaast is het mogelijk om via de school van uw kind een afspraak te maken met de schoolmaatschappelijk werker.

Komt u er niet uit?

Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)