Scroll naar boven

Kinderen en huiselijk geweld

In elk gezin is wel eens ruzie. Dat is heel normaal. Ruzie maken kan nodig zijn, om bijvoorbeeld frustraties te uiten of om conflicten op te lossen.


Leerzaam

Het meemaken van een ruzie tussen ouders kan leerzaam zijn voor uw kind, met name het deel waarin u tot een oplossing komt en het samen weer goed. Als ruzie gepaard gaat met schreeuwen, lichamelijk of verbaal geweld of dreiging daarvan, is dat niet goed voor kinderen. Ze kunnen problemen krijgen als:

 • lastig gedrag vertonen;
 • angstig zijn;
 • zich slecht concentreren;
 • snel boos reageren of agressief zijn;
 • zich schuldig voelen;
 • zich verantwoordelijk voelen om de ruzie op te lossen;
 • het gevoel krijgen dat ze moeten kiezen tussen de ouders.

Bescherm uw kind tegen huiselijk geweld

Als ouder wilt u uw kind beschermen tegen geweld. Soms lukt dat helaas niet en zijn kinderen slachtoffer of getuige van huiselijk geweld. Voor uw kinderen is dat een angstige situatie. Voorkom deze situaties en neem contact op met de wijkteams bij problemen met huiselijk geweld in Enschede of andere problemen thuis.

Zoek hulp bij huiselijk geweld in Enschede

Praten over deze gebeurtenissen is vaak moeilijk, ook omdat dat gepaard gaat met verschillende gevoelens. De gevolgen van huiselijk geweld kunnen ernstig zijn voor u en uw kinderen. U kunt voor informatie en advies terecht bij het wijkteam.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een medewerker van het wijkteam kan u als ouder advies geven over hoe u uw kind het beste kunt ondersteunen. Individuele gesprekken met het kind kunnen helpen bij de verwerking. Ook bieden wij groepsessies aan voor kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld. Eventueel is het mogelijk om via de school van uw kind een afspraak te maken met de schoolmaatschappelijk werker.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

 • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

 • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
  Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)