Scroll naar boven

Kinderen en echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor uw kind. Uw kind kan het gevoel krijgen dat alles wat ooit vertrouwd was plotseling is verdwenen.


Veranderingen voor kinderen na een echtscheiding

Uw kind is niet alleen verdrietig, maar vaak ook boos en bang, omdat er van alles verandert in zijn / haar leven. De dagelijkse dingen, zoals samen eten zijn plotseling niet meer hetzelfde nu er maar één ouder aanwezig is.

Angstige, ingewikkelde periode

Na de scheiding weet uw kind niet meer wat het moet verwachten. Het kan zijn dat uw kind zich schuldig voelt over de ruzies tussen u en uw (ex-)partner. Voor uw kind is het een angstige en ingewikkelde periode. Met name in de eerste twee jaren na de scheiding hebben veel kinderen het erg moeilijk, zonder dat zij dat altijd laten merken. Het kan gebeuren dat uw kind het minder goed doet op school of negatiever over zichzelf denkt.

Beiden verantwoordelijk

Jullie blijven als ouders beiden verantwoordelijk voor de opvoeding, maar tegelijkertijd zijn jullie bezig met afstand nemen van elkaar. Het is dan soms moeilijk om op één lijn met elkaar te blijven, terwijl het belangrijk is dat jullie kinderen niet betrokken worden in jullie problemen. Voor hulp en advies kunt u terecht bij diverse voorzieningen en activiteiten in de stad. Kijk eens in de digitale Wijkwijzer voor passende ondersteuning:

[zoekbalk]

Komt u er niet uit?

Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur
  • Crisislijn: 0800 - 2000 (buiten kantooruren)