Scroll naar boven

Kinderen en echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor uw kind. Uw kind kan het gevoel krijgen dat alles wat ooit vertrouwd was plotseling is verdwenen.


Veranderingen voor kinderen na een echtscheiding

Uw kind is niet alleen verdrietig, maar vaak ook boos en bang, omdat er van alles verandert in zijn / haar leven. De dagelijkse dingen, zoals samen eten zijn plotseling niet meer hetzelfde nu er maar één ouder aanwezig is.

Angstige, ingewikkelde periode

Na de scheiding weet uw kind niet meer wat het moet verwachten. Het kan zijn dat uw kind zich schuldig voelt over de ruzies tussen u en uw (ex-)partner. Voor uw kind is het een angstige en ingewikkelde periode. Met name in de eerste twee jaren na de scheiding hebben veel kinderen het erg moeilijk, zonder dat zij dat altijd laten merken. Het kan gebeuren dat uw kind het minder goed doet op school of negatiever over zichzelf denkt.

Cursus voor kinderen in echtscheidingssituaties’ (KIES)

‘Kinderen in echtscheidingssituaties’ (KIES), een spel- en praatgroep voor kinderen, is bedoeld voor alle kinderen van groep 4 t/m 8 die te maken hebben met de scheiding van hun ouders. Hierbij hoeft er dus niet perse sprake te zijn van een probleemsituatie of een complexe scheiding. Tijdens de cursus leren kinderen onder andere hoe zij de scheiding beter kunnen begrijpen en hoe zij hun gevoelens en gedachten onder woorden kunnen brengen. Dit gebeurt in een veilige en vertrouwelijke sfeer.

Over de training
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van een uur en zal worden uitgevoerd op de basisschool, onder schooltijd. De groep zal bestaan uit minimaal 8 en maximaal 10 kinderen en wordt begeleid door twee gecertificeerde KIES coaches van Wijkteams Enschede. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
Aanmelden voor KIES kan via de interne begeleider op de basisschool.
Achtergrondinformatie over KIES is te vinden op de website: www.kiesvoorhetkind.nl.

Voorzieningen in de stad

Voor hulp en advies kunt u terecht bij diverse voorzieningen en activiteiten in de stad. Kijk eens in de digitale Wijkwijzer voor passende ondersteuning:

[zoekbalk]

Komt u er niet uit?

Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)