Scroll naar boven

Vervoer

U wilt (zelfstandig) sociale contacten onderhouden, naar de stad gaan, maar dit kunt u niet (meer) door uw beperking. Mogelijk kan iemand uit uw sociale netwerk of een vrijwilliger u hierbij ondersteunen. Wanneer dit geen oplossing biedt, dan kijken we samen met u naar uw situatie, waar u naar toe wilt en moet en hoe vaak.

Hulp nodig bij vervoer in Enschede?

Er zijn in Enschede verschillende voorzieningen die u verder kunnen helpen. Soms tegen een kleine vergoeding. Kijk hiervoor eens in de digitale Wijkwijzer:

[zoekbalk]

Komt u er niet uit?

Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Maatwerkvoorziening
In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een maatwerkvoorziening. U kunt dan denken aan een scootmobiel, een rolstoel, een gehandicaptenparkeerkaart en/of -parkeerplaats of een pasje voorde Regio Taxi. Voor een maatwerkvoorziening moet u een eigen bijdrage betalen, dit is afhankelijk van de voorziening en uw inkomen. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.hetcak.nl.

Nieuwe regeling Regiotaxi
De gemeente Enschede heeft een contract afgesloten met de vervoerder Brookhuis. Dit contract is afgesloten voor het vervoer van mensen met een Regiotaxipas (voor gebruik van de huidige Regiotaxi) met ingang van 1 juli 2017, het leerlingenvervoer vanaf 1 augustus 2017 en het vervoer van en naar de dagbesteding per 1 januari 2018. Met ingang van 1 juli a.s. kunnen inwoners die geen Regiotaxipas hebben dus geen gebruik meer maken van de Regiotaxi Twente. Zij moeten een ander oplossing zoeken. Maakt u regelmatig gebruik van de Regiotaxi zonder Regiotaxipaspas en voorziet u na 1 juli 2017 problemen? We denken graag met u mee. Wilt u meer weten over de nieuwe regeling? Bekijk dan eens dit nieuwsbericht:

‘Twentse vervoerders starten met nieuwe regeling Regio Taxi’

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur
  • Crisislijn: 0800 - 2000 (buiten kantooruren)