Scroll naar boven
Problemen op school in Enschede
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Problemen op school in Enschede

Eenzaamheid, faalangst, pesten en spijbelen zijn allemaal problemen die op school kunnen voorkomen.


Eenzaamheid

Vrienden zijn belangrijk. Je leert van elkaar en je leert jezelf beter kennen. Vrienden bieden steun en gezelligheid.Er zijn vrienden die geen goede invloed op je hebben waardoor je in situaties terecht komt waarin je liever niet wilt komen of je hebt geen vrienden. Sommige mensen hebben geen behoefte aan vriendschap. Anderen lukt het niet om vrienden te maken.

Faalangst

Ben je bang om een toets of examen niet te halen? Zie je als een berg op tegen een overhoring? Denk je vaak ‘ik haal het toch niet’ of heb je het gevoel dat het nooit goed genoeg is? Mogelijk heb je last van faalangst. Door faalangst kan je je letterlijk ziek voelen door bijvoorbeeld last te hebben van buikpijn, overgeven of flauwvallen.

Word je gepest?

Pesten kan je op verschillende manieren overkomen. Je kunt bijvoorbeeld uitgescholden of getreiterd worden vanwege je uiterlijk, je kleding of uitspraken. Pesten stopt meestal niet vanzelf. Je kunt er veel last van hebben. Trek je je terug? Of voel je je steeds rot? Of ben je anderen gaan pesten?

Spijbel je?

Er zijn verschillende redenen om te spijbelen. Je lijdt bijvoorbeeld aan faalangst, je wordt gepest, mist uitdaging op school of het gaat thuis niet goed. Wat de reden ook is; door spijbelen kom je nog verder in moeilijkheden. Je cijfers gaan achteruit en de school schakelt de leerplichtambtenaar in.
Herken je je in één of meerdere punten? Probeer iemand te zoeken die je kan helpen. Dat kan een vertrouwenspersoon op school zijn of je ouders. Je kunt ook terecht bij het wijkteam.

Wat kunnen wij voor jou betekenen met betrekking tot problemen op school in Enschede?
Een medewerker van het wijkteam gaat met jou in gesprek zodat je je verhaal kwijt kunt. Samen proberen we oplossingen te vinden om jouw situatie te verbeteren. Het is ook mogelijk om via de school hulp te vragen. Heb jij problemen op school in Enschede? Informeer dan bij je leerkracht of neemt contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.

De Wijkwijzer
Er zijn in Enschede verschillende voorzieningen en activiteiten die jou wellicht verder kunnen helpen. Kijk hiervoor eens in de digitale Wijkwijzer:

[zoekbalk]

Kom je er niet uit?

Heb je niet gevonden wat je nodig hebt? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. 

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)