Scroll naar boven

Omgang met anderen

Samen spelen, je kunnen verplaatsen in een ander, nieuwe vrienden maken, zeggen wat je van iets vindt, opkomen voor jezelf. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. Ga je makkelijk om met leeftijdsgenoten, dan heb je meer zelfvertrouwen en functioneer je beter dan wanneer je niet zoveel vriendjes hebt. Dat heeft allemaal te maken met je sociale vaardigheden.


Duwtje in de rug

Het kan zijn dat je bepaalde sociale vaardigheden mist, of deze niet durft te laten zien. Hierdoor kom je in de omgang met anderen in de moeilijkheden. Ben je verlegen en teruggetrokken? Of speel je juist graag de baas tegenover andere kinderen? Soms heb je net even dat duwtje in de rug nodig. Bijvoorbeeld door te oefenen hoe je contact kunt maken met een ander.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Een medewerker van het wijkteam in Enschede kan jou tips en handvatten geven voor het dagelijks leven: thuis, met vrienden, op school. We leren je weerbaarder te worden en je krijgt meer zelfvertrouwen.
 Ook is er een training sociale vaardigheid in Enschede waar je in een groep kunt oefenen sociaal vaardiger te worden. Ook is het mogelijk om via je school een afspraak te maken met de schoolmaatschappelijk werker.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies, bijvoorbeeld voor de data van de eerstvolgende sociale vaardigheidstrainingen of voor een cursus opkomen voor jezelf in Enschede voor mannen en vrouwen.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur
  • Crisislijn: 0800 - 2000 (buiten kantooruren)