Scroll naar boven

Mijn ouders gaan scheiden

Je ouders gaan scheiden. Een ingrijpende gebeurtenis voor jou en je eventuele broers/zussen. Je kunt het gevoel hebben dat alles wat ooit vertrouwd was, plotseling is verdwenen.


Alles verandert

Waarschijnlijk ben je niet alleen verdrietig, maar ook boos en bang. Er verandert immers van alles in je leven. De dagelijkse dingen, zoals samen eten, zijn plotseling niet meer hetzelfde nu er maar één van je ouders aanwezig is.

Angstige, ingewikkelde periode

Na de scheiding weet je als kind vaak niet meer wat je moet verwachten. Mogelijk voel je je schuldig over de ruzies tussen je vader en moeder. Een echtscheiding is voor kinderen vaak een angstige en ingewikkelde periode. Vooral de eerste twee jaren na de scheiding zijn moeilijk. Vaak zonder dat jij dit zelf laat merken. Het kan gebeuren dat het minder goed gaat op school. Of dat je negatiever over jezelf denkt.

Vader en moeder verantwoordelijk

Je ouders zijn beide verantwoordelijk voor jouw opvoeding. Tegelijkertijd zijn ze bezig met afstand nemen van elkaar. Voor hen is het dan soms moeilijk op één lijn met elkaar te blijven, terwijl het belangrijk is dat jij als kind niet betrokken wordt in hun problemen.

Hulp na een echtscheiding?

Zowel jij als je ouders kunnen voor hulp en advies terecht bij het wijkteam. Een medewerker van het wijkteam kan jou in gesprekken een luisterend oor bieden, zodat jij je gevoelens kunt uiten. Dit helpt om de scheiding een plek te geven. Ook is het mogelijk om via je school een afspraak te maken met de medewerker van het wijkteam.

Neem contact met ons op ons voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)