Scroll naar boven

Vervoer

U wilt (zelfstandig) sociale contacten onderhouden, naar de stad gaan, maar dit kunt u niet (meer) door uw beperking. Mogelijk kan iemand uit uw sociale netwerk of een vrijwilliger u hierbij ondersteunen. Wanneer dit geen oplossing biedt, dan kijken we samen met u naar uw situatie, waar u naar toe wilt en moet en hoe vaak.

Hulp nodig bij vervoer in Enschede?

Er zijn in Enschede verschillende voorzieningen die u verder kunnen helpen. Soms tegen een kleine vergoeding. Kijk hiervoor eens in de digitale Wijkwijzer:

[zoekbalk]

Komt u er niet uit?

Heeft u in de Wijkwijzer niet gevonden wat u nodig heeft? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Maatwerkvoorziening
In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een maatwerkvoorziening. U kunt dan denken aan een scootmobiel, een rolstoel, een gehandicaptenparkeerkaart en/of -parkeerplaats of een pasje voorde Regio Taxi. Voor een maatwerkvoorziening moet u een eigen bijdrage betalen, dit is afhankelijk van de voorziening en uw inkomen. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.hetcak.nl.

Wijziging tarief Regiotaxi per 1 maart 2019

Vanaf 1 maart 2019 vindt er een wijziging plaats in het maatwerkvervoer in Twente, ook wel bekend als de Regiotaxi. De Twentse gemeenten organiseren dit vervoer voor ruim 16.000 inwoners van Twente. Ook Enschede voert deze verandering door. Bekijk voor meer informatie deze flyer, het nieuwsbericht en/of bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)