Scroll naar boven

Huishoudelijke hulp

Wanneer u, bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname of een blijvende beperking, uw huishoudelijke taken niet meer kunt uitvoeren, dan kan het wijkteam meedenken over een oplossing. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe ondersteuning in het huishouden in Enschede werkt. 

Onder huishoudelijke taken verstaan we het schoonhouden van de kamers die in gebruik zijn, het hebben van schone en draagbare kleding, het beschikken over de benodigde dagelijkse maaltijden en het thuis kunnen zorgen voor minderjarige kinderen. 

Ik zoek huishoudelijke hulp

U kunt op twee manieren huishoudelijke hulp ontvangen. U kunt het zelf regelen bij een vrij toegankelijke voorziening. U kunt ook mogelijk hulp ontvangen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wilt u weten wat de kosten zijn voor een huishoudelijke hulp? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat past bij mij?

Wilt u weten welke vorm van hulp het beste bij u past? Klik op de paarse knop hieronder en vul de vragen in! Let op: u gaat naar een andere website.

Klik hier om te zien wat bij ú past!

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)