Scroll naar boven

Hulp en zorg

Iedereen in de Gemeente Enschede moet zelfstandig kunnen wonen. Jong of oud, met of zonder beperking. Het kan zijn dat u dit niet meer zelf kunt, of dat uw omgeving u niet (voldoende) kan helpen. In dat geval kijkt het wijkteam samen met u welke ondersteuning het beste bij u past. Deze ondersteuning kunt u zelf rechtstreeks bij een hulporganisatie regelen. Ook kunt u deze ondersteuning aanvragen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dan wordt het een maatwerkvoorziening. 

Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning?

Alle informatie over de Wmo is te vinden op de website van de rijksoverheid. Via de Wmo kunt u voorzieningen voor hulp en zorg aanvragen. Voorbeelden van hulp via de Wmo zijn maatwerkvoorzieningen, zoals vervoer of huishoudelijke hulp. Of u in aanmerking komt voor een Wmo-voorziening hangt af van uw persoonlijke situatie. Hier voeren wij dus een onderzoek naar uit.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

U kunt gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning van Zorgbelang Overijssel. Zij kunnen u gratis helpen bij het zoeken naar de beste ondersteuning. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Zorgbelang Overijssel.  

Op deze pagina vindt u meer informatie over onderwerpen als hulp bij het huishouden, wonen, vervoer, daginvulling en structuur thuis. Voor overige vragen – kijkt u vooral eens in de Wijkwijzer.  

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)