Scroll naar boven

Loverboys

In het begin lijkt hij heel lief voor je, en overlaadt hij je met aandacht. Je wordt verliefd op hem. Je brengt meer en meer tijd met hem door, en steeds minder met je familie en vrienden. Hij gaat uiterst slim en stiekem te werk en vaak heeft hij handlangers. Uiteindelijk dwingt hij je tot drugsgebruik en/of prostitutie en wordt hij steeds gewelddadiger.


Loverboys en lovergirls zijn mensenhandelaren

Een loverboy is meer dan zomaar een fout vriendje. Veelal zijn het jongens/mannen die meisjes/vrouwen verleiden, afhankelijk maken en ze gebruiken voor prostitutie, drugs runnen, heling, diefstallen en het afsluiten van leningen en abonnementen. Dit wordt ook wel uitbuiting genoemd. Ook jongens/mannen kunnen uitgebuit worden! In principe kan iedere man of vrouw, jongen of meisje slachtoffer worden van een loverboy. Ook zijn er lovergirls, die jongens uitbuiten of (en dat gebeurt vaker) actief meiden ronselen door zich voor te doen als leuke vriendin. Loverboys en lovergirls zijn mensenhandelaren: zij gebruiken en misbruiken mannen en vrouwen voor hun eigen voordeel.

Zoek hulp

De weg terug is lastig. Schaamte en angst kunnen je tegenhouden om bij hem weg te gaan. Misschien heb je het gevoel dat je niet meer terecht kunt bij je familie en vrienden. Weet jij of vermoed jij dat je vriend een loverboy is? Dan kun je terecht bij het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. Het meldpunt Loverboyproblematiek is dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 06 10 22 39 29. Op de website www.loverboyproblematiektwente.nl is veel informatie te vinden over loverboyproblematiek. Neem ook contact op als je denkt dat iemand in je omgeving in handen is gevallen van een loverboy.

Hulp bij loverboys

Een maatschappelijk werker gaat met jou in gesprek, zodat jij je verhaal kwijt kunt. Vervolgens maken jullie samen een plan, waarin jouw veiligheid voorop staat. Heb je het vermoeden dat iemand het slachtoffer is van een loverboy in Enschede, dan krijg je informatie en advies over hoe te handelen.

Voor contact met het wijkteam klik contact. Het wijkteam biedt tevens hulp aan vrouwen die in aanraking zijn gekomen met seksueel misbruik in Enschede.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)