Scroll naar boven

Zorgkosten

Veel vormen van zorg brengen zorgkosten met zich mee. Sommige kosten worden vergoed, maar sommige kosten zijn ook voor u eigen rekening. U krijgt dan te maken met een wettelijke eigen bijdrage. Daarnaast zijn er regelingen die bedoeld zijn om chronisch zieken en gehandicapten financieel tegemoet te komen voor de extra hoge zorgkosten. 


Eigen Bijdrage

Voor sommige voorzieningen (voor volwassenen) wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor Jeugdhulp geldt geen eigen bijdrage. Wilt u weten of u eigen bijdrage moet betalen en hoeveel? Kijk dan op de website van het CAK

Gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering

Heeft u een laag inkomen en wilt u besparen op uw zorgkosten? Kijk welke zorg u nodig heeft. En vergelijk de verzekering die u nu heeft met de collectieve verzekering van de gemeente en Menzis: GarantVerzorgd. Zo weet u direct welke voordeliger is. Of bel de (gratis) overstapcoach van Menzis.

Voor wie is de verzekering?
De verzekering heet GarantVerzorgd en u kunt kiezen uit drie pakketten. Het
enige wat telt, is hoe hoog uw inkomen is. Voor GarantVerzorgd 1 en 2 mag uw inkomen maximaal 110% van het sociaal minimum zijn. Voor GarantVerzorgd 3 mag uw inkomen maximaal 120% van het sociaal minimum zijn. Iedereen is welkom, jong en oud. Ook als u gezondheidsklachten heeft.

Kosten van zorg
Kijk goed welke zorg u nodig heeft en welke verzekering bij past. Zorgkosten worden al snel hoog. Bijvoorbeeld: als u nu al weet, dat u in 2018 minstens twee keer naar het ziekenhuis moet. Voor GarantVerzorgd 1 betaalt u minder premie dan voor GarantVerzorgd 3. U krijgt bij 1 ook minder vergoed dan bij 3.
 

Snel weten of u kunt besparen
Op www.gezondverzekerd.nl kunt u direct zien welke verzekering goedkoper is: die u nu heeft of GarantVerzorgd. Wilt u advies? De overstapcoach van Menzis helpt u gratis. De coach kijkt samen met u welke verzekering het beste bij u past. Bel de overstapcoach op 088 222 4900 (lokaal tarief). U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag, van 8:00 tot 21:00 uur. 

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)