Scroll naar boven
Willem heeft baat bij het wijkteam
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Willem heeft baat bij het wijkteam

Willem Weisse (57) was vertegenwoordiger, maar zit tegenwoordig in de schuldsanering. Na een faillissement van zijn werkgever en een hartstilstand krabbelt hij er met hulp van de mensen van Wijkteams Enschede én de mensen van de stadsbank weer bovenop. “Schroom niet om contact op te nemen met het wijkteam’’, zegt Willem. “Zij hebben een opstelling die heel erg gericht is op hulp. De mensen zijn heel open, eerlijk en betrouwbaar.” 


Willem is blij met alle hulp die hij krijgt en heeft gekregen. Bijvoorbeeld van Wijkteams Enschede. “Alles wat je vertelt, is vertrouwelijk. Mijn advies is: neem contact met ze op. De medewerkers van het wijkteam kunnen je met raad en daad bij staan. Ook bij de stadsbank zijn de mensen heel open en eerlijk. Als ik dit van tevoren had geweten en als ik wist hoe het allemaal zat, dan had ik zeker eerder ondersteuning willen hebben. Ik heb ook veel vertrouwen in de bewindspersoon. Vooral omdat ik meteen een klik met hem had. Hij heeft me al verschillende goede tips gegeven en ik kan hem ook vragen om betalingsregelingen te treffen als het nodig is.’’

Willem is gescheiden en woont in een appartement met z’n papegaai en hond. “Mijn hobby’s zijn fietsen en wandelen. In het verleden ben ik heel actief geweest in de duiksport, onder andere als instructeur. Het is een vrij dure sport, dus ik doe dat nu niet meer.”

De problemen begonnen met het faillissement van zijn werkgever. “Toen ik nog werkte, kocht ik een eigen auto. Die had ik nodig omdat ik vertegenwoordiger was. Maar het bedrijf ging failliet. Voor het kopen van de auto had ik een lening afgesloten. Toen ik werkloos raakte, kreeg ik problemen met het afbetalen van mijn auto. Ik heb me helemaal suf gesolliciteerd. Bij het incassobureau heb ik mijn financiële situatie uitgelegd. Toen hebben we afgesproken dat ik een bedrag van 50 euro in de maand zou afbetalen. Dat deed ik, tot ik in contact kwam met een wijkteammedewerker.”Willem is gescheiden en woont in een appartement met z’n papegaai en hond. “Mijn hobby’s zijn fietsen en wandelen. In het verleden ben ik heel actief geweest in de duiksport, onder andere als instructeur. Het is een vrij dure sport, dus ik doe dat nu niet meer.” 

Verder lezen?
Lees het gehele interview met WiIlem.

_____________________________________________________

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?
In Enschede zijn er meer dan 500 vrij toegankelijke activiteiten en voorzieningen die u daarbij kunnen helpen. Voor een overzicht kunt u terecht bij de Wijkwijzer. De wijkwijzer helpt u bij het vinden van een passend antwoord. U kunt de Wijkwijzer digitaal vinden via www.wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer of u kunt langskomen bij de Wijkwijzer inlooppunten. Deze inlooppunten worden dit jaar stapsgewijs ingericht in de stadsdelen, waarin inwoners en welzijnswerkers samenwerken. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de wijkteams.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)