Scroll naar boven
Oscar heeft weer een toekomst na jarenlange verslaving
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Oscar heeft weer een toekomst na jarenlange verslaving

Hij begon te drinken toen hij 15 was. Maar de 43-jarige Oscar heeft nu weer een toekomst voor ogen. De verslaving is onder controle, alleen wat schulden zijn er nog. Maar die kunnen getackeld worden, weet hij. “Zoek alsjeblieft hulp’’, zegt hij. “De stap naar de stadsbank is mijn beste keuze geweest. Dat gun ik iedereen.


Oscar is van huis uit bouwvakker en woont al jaren in Hengelo. Nu doet hij vrijwilligerswerk in Enschede. Onder meer als groepsleider en trainer bij Intact Herstel en Zelfhulp en bij Ixta Noa. Hij vertelt zijn verhaal. “Ik ben gescheiden, heb geen kinderen en woon alleen. Ik kan prima alleen zijn en ben niet eenzaam. Ik heb mijn leven een nieuwe richting moeten geven sinds ik niet verslaafd meer ben. Mijn leven heeft 24 jaar in het teken van verslaving gestaan. Op dit moment ben ik bezig met een zoektocht naar wie ik ben. Ik heb vijftien jaar in de bouw gewerkt. In 2007 is mijn broer overleden door een fataal auto-ongeluk. Toen ben ik depressief geraakt en echt helemaal afgegleden.

Ik ben op dit moment heel erg tevreden, het gaat weer goed. Ik wil graag van mijn vrijwilligerswerk mijn werk maken. Daarvoor doe ik nu een opleiding. Ik zit sinds 2010 in de bijstand, maar ik wil een keer wat extra’s. Tactus heeft ook dagbestedingplekken, timmerplaatsen. Als werkbegeleider werken lijkt me ook wel wat.’’

Stadsbank

Zonder de stadsbank was Oscar er niet bovenop gekomen. “Je hoort veel slechte verhalen, maar dat heeft vooral met mensen zelf te maken. Je hebt week- of maandgeld om van te leven. Dat wat je krijgt, is ook alles wat er is. Ik heb er bewust voor gekozen om dit zo laag mogelijk te houden. Je
wordt heel creatief. Voor mijn vrijwilligerswerk krijg ik een vergoeding, dat extraatje is de kers op de taart.’’

Verder lezen?

Lees het gehele interview met Oscar.
_____________________________________________________________

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?
In Enschede zijn er meer dan 500 vrij toegankelijke activiteiten en voorzieningen die u daarbij kunnen helpen. Voor een overzicht kunt u terecht bij de Wijkwijzer. De wijkwijzer helpt u bij het vinden van een passend antwoord. U kunt de Wijkwijzer digitaal vinden via www.wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer of u kunt langskomen bij de Wijkwijzer inlooppunten. Deze inlooppunten worden dit jaar stapsgewijs ingericht in de stadsdelen, waarin inwoners en welzijnswerkers samenwerken. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de wijkteams.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)