Scroll naar boven
‘De wijkcoach is echt een schat’
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

‘De wijkcoach is echt een schat’

Trudy* raakte in de schulden nadat ze haar eigen bedrijf had verkocht aan iemand die failliet ging en het afgesproken bedrag niet betaalde. De ziekenhuiskosten voor haar zoon kwamen er ook nog bij. De wijkcoach bracht hulp. “Zij is echt een schat’’, zegt Trudy.

Trudy, getrouwd en twee kinderen, is 6o jaar. Ze zit bij de stadsbank en moet het doen met 50 euro per week. Een schuldsaneringtraject is in beeld.
De problemen begonnen met de verkoop van hun bedrijf. “We hadden een eigen zaak en die hebben wij verkocht. Die man was toen wel de eigenaar, maar hij heeft ons nooit betaald. Daar kwam bij dat mijn zoon heel erg ziek is geworden. Dat heeft ons 10.000 euro gekost. We waren niet verzekerd en we kregen het geld niet van de zaak. We hebben ook nog een advocaat in de arm genomen. Die man die onze zaak had gekocht was failliet. Hij had niets meer en als er niets is, dan krijg je ook niets en wij moesten wel alle rekeningen betalen. We hadden toen al 30.000 euro schuld - de ziektekosten en de kosten van de advocaat en daarnaast het bedrag dat die man ons zou betalen: 60.000 euro.’’

Stadsbank

Trudy ging naar de stadsbank. “Ik wist niet wat we moesten doen. Eerst had ik niet zoveel vertrouwen in de stadsbank. Ik help de buurvrouw wel eens en zij had een wijkcoach. Toen zei de buurvrouw van ‘misschien moet je naar het wijkteam gaan’. Ik heb daar echt een schat ontmoet. De wijkcoach die ik kreeg, doet alles voor ons. Zij heeft ons zoveel wijzer gemaakt. Ik kan altijd bij haar terecht, nog steeds. Het belangrijkste was dat ze wilde luisteren. Ze heeft me uitgelegd wat ik het beste kon doen en ze heeft me geholpen in het contact met de stadsbank en andere praktische zaken. ‘’

Verder lezen?

Lees het gehele interview met Trudy.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?
In Enschede zijn er meer dan 500 vrij toegankelijke activiteiten en voorzieningen die u daarbij kunnen helpen. Voor een overzicht kunt u terecht bij de Wijkwijzer. De Wijkwijzer helpt u bij het vinden van een passend antwoord. U kunt de Wijkwijzer digitaal vinden via www.wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer of u kunt langskomen bij de Wijkwijzer inlooppunten. Komt u hier niet mee verder? Neem dan contact op met de wijkteams.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)