Scroll naar boven
Ahmet maakte van zijn verleden zijn kracht en helpt anderen
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Ahmet maakte van zijn verleden zijn kracht en helpt anderen

Ahmet werkt als coach en ervaringsdeskundige bij Intact herstel en zelfhulp, een onderdeel van Tactus Verslavingszorg. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf: Herstelkompas. Daarvoor geeft hij door heel het land presentaties en workshops. Ahmet is 41 jaar. Hij is vader van een zoon en dochter. Jaren lang was Ahmet verslaafd en bouwde hij flinke schulden op. Inmiddels heeft hij van zijn verleden zijn kracht gemaakt en helpt hij anderen. 


“Zeventien jaar lang was ik verslaafd, ook aan harddrugs. Ik had een persoonlijke lening bij de bank, een dure auto en ik ging vaak op vakantie. Zo kwam ik in de schulden terecht. Uiteindelijk had ik helemaal niets meer, kwam ik in de gevangenis terecht en kreeg ik de schulden er ook nog bij.”

Vooroordelen

Ahmet kwam in zijn situatie veel mensen tegen die over hem oordeelden. Hij vertelt: “Ik ben ook nog de mens Ahmet dacht ik toen; vader, sporter, student, maar dat werd niet gezien. Veel mensen zagen alleen nog de vooroordelen. Niet meer de mens Ahmet. Toen ik uit de gevangenis kwam, kreeg ik contact met een reclasseringswerker. Hij heeft mij echt geholpen. Hij toonde begrip en benaderde mij als mens en niet als verslaafde.” 

Verder lezen?

Lees het gehele interview met Ahmet.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?
In Enschede zijn er meer dan 500 vrij toegankelijke activiteiten en voorzieningen die u daarbij kunnen helpen. Voor een overzicht kunt u terecht bij de Wijkwijzer. De wijkwijzer helpt u bij het vinden van een passend antwoord. U kunt de Wijkwijzer digitaal vinden via www.wijkteamsenschede.nl/wijkwijzer of u kunt langskomen bij de Wijkwijzer inlooppunten. Deze inlooppunten worden dit jaar stapsgewijs ingericht in de stadsdelen, waarin inwoners en welzijnswerkers samenwerken. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de wijkteams.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)