Scroll naar boven
Informatiemiddag e-health  door het Roessingh en Twentse Zorgacademie
Veelgestelde vragen Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Informatiemiddag e-health  door het Roessingh en Twentse Zorgacademie

25 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur

De Twentse Zorgacademie (TZA), Roessingh Centrum voor Revalidatie en Roessingh Research and Development (RRD) organiseren op donderdagmiddag 25 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur op diverse locaties een informatiemiddag over e-health, zorg op afstand. Zij sluiten daarmee aan bij de landelijke e-healthweek die van 20 t/m 26 januari plaatsvindt. Tijdens de informatiemiddag is iedereen welkom om bij Roessingh en de TZA kennis te komen maken met e-health en om de nieuwste toepassingen zelf uit te proberen.

Nieuwste snufjes

Bij Roessingh is een informatiemarkt met de nieuwste snufjes op het gebied van e-health in revalidatiezorg en voor de thuissituatie. Medewerkers van Roessingh, onderzoekers van RRD en patiënten delen hun ervaringen. Bezoekers kunnen kennismaken met onder andere virtual reality voor pijnrevalidatie, games voor kinderen met astma of om balans te oefenen, een robothandschoen voor training van arm-/handfuncties en een geïntegreerd zorgsysteem voor thuis op een tv-scherm.

Slimme technologie uitproberen

De Twentse Zorgacademie houdt open huis en een informatiemarkt. Hier is slimme technologie te zien en uit te proberen, die inwoners en mensen met beperkingen helpt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Dit zijn bijvoorbeeld compacte systemen om op afstand - na controle via een camera - de deur te openen, een kookbeveiliger, systemen waarmee licht-dementerenden toch veilig buiten kunnen wandelen, een overzicht van gezondheidsapps, een systeem voor thuismonitoring van de hartfunctie en diverse robots.

Locaties in Enschede op 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur:
Roessingh: Informatiemarkt, Roessingsbleekweg 33 in Enschede
Twentse Zorgacademie: Open Huis en Informatiemarkt, Wethouder Beversstraat 165 (ROC van Twente) in Enschede.

E-health

Roessingh en de Twentse Zorgacademie hebben samen met andere organisaties in Overijssel de krachten gebundeld met het Health Innovation Park om mensen te laten ervaren wat digitale ondersteuning in de zorg kan betekenen. Het doel is om samen zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te brengen. Ook op andere locaties in Overijssel zijn evenementen georganiseerd rondom het thema e-health. Op initiatief van het Health Innovation Park is op donderdag 25 januari vanaf 13.00 uur een inspiratiesymposium georganiseerd in ZGT Almelo, dat ook bij Roessingh en de Twentse Zorgacademie via een live stream is te volgen.

Meer informatie over de e-healthweek en een overzicht van alle activiteiten in Overijssel is te vinden op de website https://ehealthweek.net/  

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur
  • Crisislijn: 0800 - 2000 (buiten kantooruren)