Scroll naar boven
Het Huis van Zelfredzaamheid bij Twentse Zorgacademie
Veelgestelde vragen Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Het Huis van Zelfredzaamheid bij Twentse Zorgacademie

25 januari 2018 van 13.00 - 17.00 uur

Welke slimme oplossingen in de zorg zijn er waarmee u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Op 25 januari kunt u de nieuwste technische snufjes bekijken tijdens het Open Huis van de Twentse Zorgacademie in Enschede. U bent van 13.00 tot 17.00 uur welkom aan de Wethouder Beversstraat 165 (ROC van Twente) in Enschede om deze slimme oplossingen te komen bekijken.

Zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis wonen

Zorgtechnologie is technologie die u kan ondersteunen om op latere leeftijd veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen. Het kan u ook helpen zelfredzaam te blijven als u te maken krijgt met een beperking. Veel van deze slimme oplossingen kunnen eveneens uitkomst bieden als u mantelzorger bent. Hoe dat wonen met zorgtechnologie eruit ziet? In het Huis van Zelfredzaamheid van de Twentse Zorgacademie vindt u technologie die net op de markt is of nog op de markt moet verschijnen.

Het Huis van Zelfredzaamheid

Het Huis van Zelfredzaamheid is onderdeel van de Twentse Zorgacademie. Tijdens het Open Huis en de Informatiemarkt op 25 januari kunt u een kijkje nemen in deze woning in het gebouw van het ROC van Twente in Enschede. Het huis is ingericht met technologie specifiek voor uw thuissituatie. U vindt hier interessante toepassingen op het gebied van apparatuur (domotica) en spellen om fit en vitaal te blijven. U kunt verder verschillende medische innovaties bekijken. Zoals het mobiele ECG-apparaat. Een apparaatje ter grootte van een bankpas waarmee u uw eigen hartfilmpjes maakt en een controle kunt uitvoeren.


NB: Op 24 januari van 12.00 tot 14.00 uur is er Open Huis en een informatiemarkt op locatie in het gemeentehuis van Dinkelland in Denekamp.
________________________________________
De Twentse Zorgacademie (TZA)
De Twentse Zorgacademie (TZA) is hét regionale innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het zelfstandig kunnen blijven wonen in de thuissituatie. Meer informatie vindt u op www.twentsezorgacademie.nl. 

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur
  • Crisislijn: 0800 - 2000 (buiten kantooruren)