Scroll naar boven
Kindpakket: ieder kind kan meedoen!
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Kindpakket: ieder kind kan meedoen!

Alle kinderen in Enschede moeten mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen. Bijvoorbeeld sporten, de schoolreis of muziekles. Ook als ouders hiervoor geen of te weinig geld hebben. In Enschede zijn veel organisaties die kinderen en hun ouders hierbij helpen. Al deze verschillende soorten ondersteuning van alle organisaties samen noemen we in Enschede het Kindpakket. 

De mogelijkheden voor hulp en de organisaties die helpen staan overzichtelijk op de webpagina enschede.nl/kindpakket

Op deze pagina staat informatie voor kinderen en hun ouders over de verschillende hulp die er mogelijk is. Zo worden voor het ene kind bijvoorbeeld de kosten voor lidmaatschap van een sportclub, muziek- of schilderles betaald. Voor een ander kind een nieuwe fiets of de kosten voor een schoolreisje. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden die kinderen helpen om mee te doen. Van financiële bijdrage, gratis spullen tot leuke activiteiten.

Wanneer komt een kind voor hulp in aanmerking?

De meeste organisaties kijken naar het inkomen van de ouders. In veel gevallen komt een kind in aanmerking als het gezinsinkomen lager is dan 120% van het bijstandsniveau. Maar dit kan per organisatie verschillen. Ook het aanvragen van hulp kan per organisatie verschillen. Kijk daarom op de website van de organisatie voor de voorwaarden. Op enschede.nl/kindpakket vindt u de links naar de verschillende organisaties.

Meer informatie

Bekijk de mogelijkheden op de pagina enschede.nl/kindpakket. U kunt ook terecht bij het wijkteam in uw buurt. Alle wijkteams houden inloopspreekuren, u kunt dan zonder afspraak terecht voor een gesprek. Onder het kopje ‘mijn wijk’ vindt u de tijden van het inloopspreekuur in uw wijk. 

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)