Scroll naar boven
Extraatje voor minima met kinderen
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Extraatje voor minima met kinderen

Gezinnen die sinds vijf jaar of langer moeten rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau kunnen een extra geldbedrag per kind krijgen.


Wijziging Individuele Inkomenstoeslag gezinnen

Gezinnen die sinds vijf jaar of langer moeten rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau kunnen een extra geldbedrag per kind krijgen. Op advies van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) past de gemeente de zogenaamde Individuele Inkomenstoeslag aan voor 2018, 2019 en 2020.

Aanvullende toeslag per kind

Heeft u één of meerdere kinderen, dan kunt u nu in aanmerking komen voor een aanvullende toeslag per kind. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar is dat 65 euro per kind, voor kinderen van 12 tot 18 jaar is dat 130 euro per kind per jaar.

Alle minima gezinnen gaan erop vooruit

Deze aanpassing is voor alle gezinnen die het betreft, alleenstaande ouders of gehuwden met kinderen. Voor een alleenstaande ouder is de toeslag in basis verlaagd naar 114 euro per jaar. Daarmee is die toeslag gelijk gemaakt aan het bedrag voor alleenstaanden. Voor gehuwden blijft het bedrag 162 euro per jaar. Door de aanvullende toeslagen per kind gaan alle gezinnen er financieel op vooruit.

Aanvragen, meer informatie en rekenvoorbeelden

Als u denkt in aanmerking te komen voor deze toeslag en als u optimaal van de regeling wilt profiteren is het van belang om de toeslag vóór 31 december 2018 aan te vragen. Op de website van de gemeente Enschede vindt u meer informatie en een rekenvoorbeeld van de financiële gevolgen van deze wijziging. Hier kunt u tevens een aanvraag doen. Kijk hiervoor op: www.enschede.nl/iit

Heeft u al een aanvraag gedaan in 2018 en heeft u kinderen?

Alle aanvragen van 2018 zijn gecontroleerd en de aanvullende toeslagen worden naar verwachting nog dit jaar automatisch uitbetaald. U kunt de individuele inkomenstoeslag eens per 12 maanden aanvragen.

Zoekt u ondersteuning in uw wijk?

Heeft u een vraag of zoekt u ondersteuning in uw wijk? Er zijn veel activiteiten en voorzieningen In Enschede die u kunnen helpen. Deze kunt u vinden in de digitale Wijkwijzer. Ook kunt u uw vraag stellen bij het Wijkwijzer inlooppunt in uw buurt.

Contact

Wijkteams Enschede

Tel: 053 - 481 79 00
E-mail: info@wijkteamsenschede.nl

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

  • Voor noodgevallen is Wijkteams Enschede ook telefonisch bereikbaar van 16.00 - 17.00 uur.
    Buiten kantooruren en in geval van crisis: 0800-2000 (via Veilig Thuis Twente)