Stageplek bij Wijkteams Enschede

De stageplekken voor studiejaar 2024/2025 zijn vervuld. In januari 2025 beginnen we met de werving voor het studiejaar 2025/2026.

Wijkteams Enschede
De gemeente Enschede werkt aan een inclusieve samenleving waarin inwoners veilig kunnen opgroeien, leren, werken en recreëren. Een samenleving waar inwoners actief kunnen zijn in hun buurt, wijk, dorp of stad. De Enschedese Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) ondersteunt dit proces door professionals in te zetten. Dit doet de SMD samen met de gemeente Enschede onder de naam ‘Wijkteams Enschede’.

In de wijkteams werken de wijkteammedewerkers. Zij ondersteunen inwoners (van 0 tot 100 jaar) van Enschede (tijdelijk) bij uitdagingen die zij ondervinden in het dagelijks leven. De ondersteuning is laagdrempelig en als het nodig is, wordt er samengewerkt met het eigen netwerk en met andere instanties. Het mooiste is dat inwoners door deze aanpak hun leven onder eigen regie kunnen inrichten op basis van interesse en talenten. En dat midden in de samenleving! 

Wil je meer lezen over het werk van een wijkteammedewerker? Klik dan hier

Wie zoeken wij?
Iemand met een open en waardevrije blik, die als generalist wil leren werken voor mensen van alle leeftijden op diverse gebieden. Je neemt zo weinig mogelijk over en activeert het gezin of de inwoner zelf oplossingen te bedenken voor de problemen. Je bent leergierig, je hebt een proactieve houding, je durft op mensen af te stappen en je staat open voor verandering.

Waarom stage lopen bij ons?
Aan de hand van je persoonlijk ontwikkelingsplan bieden wij een praktijk-/leerplek waarin je veel verschillende vaardigheden opdoet. Je kunt deelnemen aan ons scholingsaanbod en je kunt rekenen op de juiste stagebegeleiding. Ook bieden wij een stagevergoeding van €300,- bruto per maand (op basis van 32 uur per week, waarvan 4 studie-uren) voor een periode van tien maanden. 

Wat we van onze vorige stagiairs hoorden is:

  • Je komt met veel verschillende inwoners uit Enschede in contact en er zijn uiteenlopende ondersteuningsvragen. Een van de doelen is om de inwoner te ondersteunen in zijn zelfredzaamheid.
  • Je leert veel van het intensieve samenwerken met externe partners zoals de gemeente, scholen, huisartsen, Stadsbank, Veilig Thuis Twente, De Raad voor de Kinderbescherming, Jarabee, Karakter en Mediant.
  • Je leert te werken als regiehouder; zorg inkopen bij een aanbieder en de inwoner volgen tijdens dit traject. 
  • Er is ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en er is veel ruimte om zelf aan te geven in welk onderdeel jij je verder wilt ontwikkelen.
  • Wijkteams Enschede staat open voor nieuwe ideeën en veranderingen.

De stageplekken voor studiejaar 2024/2025 zijn vervuld. In januari 2025 beginnen we met de werving voor het studiejaar 2025/2026.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om je eerste- of tweedejaars stage bij Wijkteams Enschede te doen. Deze sollicitaties worden dan ook niet in behandeling genomen.




Meer informatie?

Lees hier alles over Wijkteams Enschede